Kolbasa retsepti bilan spagetti
Sizga kolbasa bilan spagetti tayyorlashning ajoyib retseptini taklif qilmoqchiman . Kundalik, mazali va qoniqarli taom, tushlik yoki kechki ovqat uchun tez ovqat pishirish kerak bo’lganda, qutqaruvchiga aylanishi mumkin. Kolbasa faqat yuqori sifatli, spagetti – sifatlibug’doy unidan qilingan makarondan ishlatilishi kerak. Tez tayyorlanadigan taom, albatta, butun oilaga yoqadi, sinab ko’ring!
Tarkibi
Kolbasa bilan spagetti tayyorlash uchun sizga kerak bo’ladi: 250 g durum bug’doy spagetti; 20 g sariyog ‘; 1 osh qoshiq. l o’simlik yog’i; 1 piyoz; Eng yuqori sifatli 2-3 kolbasa; 1 osh qoshiq. l tomat pastasi; 1 chinnigullar sarimsoq; 1 osh qoshiq maydalangan paprika; tuz, go’sht ziravorlari, yer qora qalampir – ta’mga; 1 osh qoshiq shakar 60 ml issiq suv; 40 g qattiq pishloq; xizmat qilish uchun ko’katlar.
Pishirish bosqichlari
Spagetti qaynatilgan tuzlangan suvga soling va paketdagi ko’rsatmalarga muvofiq qaynatilgunga qadar qaynatib oling (odatda 6-8 daqiqada spagetti tayyor bo’ladi).
Spagetti suvini to’kib tashlang, suvni to’kib tashlang.
Kolbasa qalinligi taxminan 0,5 sm bo’lgan doiralarga kesilgan.
Tozalangan piyoz, mayda tug’ralgan, tapaga solib, o’simlik va sariyog ‘qo’shing.
Piyozni o’rta olovda yumshoq bo’lgunga qadar qovuring, vaqti-vaqti bilan aralashtiring, keyin kolbasa qo’shing.
Qovurilgan sosiskani och jigar ranggacha piyoz bilan qovuring, so’ngra tomat pastasi, tuz, ziravorlar, qora murch, qalampir qo’shing, tapaga issiq suv quying, aralashtiring.
Bundan tashqari ozgina shakar qo’shing va 5 daqiqa davomida past olovda pishiring.
Oxirida tug’ralgan sarimsoq qo’shing, yana 1-2 daqiqa qizdiring va gazni o’chiring.
Qaynatilgan spagetti sosiska bilan sousga soling, aralashtiring.
Tapani olovdan olib tashlamasdan, makaronni maydalangan pishloq va maydalangan ko’katlardan seping. Tapani qopqoq bilan yoping va pishloq eriguncha (2-3 daqiqa) uni past olovda saqlang.
Kolbasa bilan pishirilgan mazali spagetti, issiq shaklda stolga torting.
Yoqimli ishtaha!