Ilik qovoq Siz turli xil sabzavotlarni, masalan, sabzi, bodring, qo’ng’iroq qalampiri, piyozni qo’shib, marinadlashda turli xil ziravorlar, o’tlar, meva va sabzavot sharbatlaridan foydalanishingiz mumkin. Retseptlarning ko’pligi har bir uy bekasiga o’ziga yoqadigan birini topishga imkon beradi. Qish mavsumida tuzlangan qovoq o’z-o’zidan mazali va achchiq tuyadi.
Manba: hdburger.ru
Bundan tashqari, ular ko’plab boshqa idishlarni tayyorlash uchun foydalidir. Qiziq, qaysi biri? Bunday qovoq salatdagi konservalangan bodringga alternativa sifatida ishlatilishi mumkin, ular sho’rvalar, borscht va karam sho’rvalariga qo’shilishi mumkin, shuningdek, omlet, pirog, güveç tayyorlashda, kartoshka bilan qovurilgan, go’sht bilan pishirilgan yoki sousga qo’shilgan bo’lishi mumkin. Ko’rinib turibdiki, marinadlangan qovoq pishirishni va mazali ovqatlanishni yaxshi ko’radigan har bir uyda foydali bo’ladi.
Oldin tuzlangan qovoq qanday siz ularni sotib olishingiz yoki o’stirishingiz kerak. Siz oq qovoq, sariq va yashil qovoqni marinadlashingiz mumkin. Marinadlash uchun yosh qovoqdan foydalanish yaxshidir. Agar siz katta o’lchamdagi eski mevalarni tuzlashga qaror qilsangiz, unda siz ularni peeling va katta urug’lar bilan pulpani olib tashlashingiz kerak. Qaysi qovoqni tuzlamasligingizdan qat’i nazar, mayin mevalarni saqlamaslikka harakat qiling. Issiq ishlov berishdan keyin bunday qovoq, albatta, pishirilmaydi va bu marinadlangan qovoqni qadrlaydigan fazilatlardan biridir.
Bugun biz sizga qish uchun qovoq uchun ko’plab retseptlar bilan tanishishingizni taklif qilamiz, shuningdek, pishirishni o’rganasiz marinadlangan tez qovoq konservasiz, uni tayyorlashdan keyin bir necha daqiqa ichida iste’mol qilish mumkin.
Sterilizatsiya – tuzlangan qovoq bulutlanmasligi va “portlashi” ning qo’shimcha kafolati. Bunday qovoqli bankalar xona haroratida saqlanishi mumkin.
Tuzlangan qovoq. Eng yaxshi retseptlar
Sterilizatsiya bilan marinadlangan qovoq – retsept
Tarkibi
- Qovoq – 1 kg.,
- Suv – 3 litr,
- Sirka – 5 osh qoshiq. qoshiqlar
- Tosh tuzi – 3 osh qoshiq. qoshiqlar
- Shakar – 4 osh qoshiq. qoshiqlar
- Qalampir daraxti,
- Arpabodiyon, maydanoz, smorodina barglari, dafna yaprog’i,
- Sarimsoq.
Toza qutilarning pastki qismida tozalangan sarimsoq chinnigullar, dafna yaprog’i, maydanoz, arpabodiyon, qalampir daraxti qo’ying. Qovoqchani yuving, xohlaganingizcha ularni halqalarga yoki yarim halqalarga bo’ling. Qovoqlarni qutilarga soling va ularni qo’llaringiz bilan mahkam bog’lang. Endi tuzlamoqni tayyorlashingiz mumkin. Suvga tuz, shakar va sirka qo’shing.
Qaynatib oling. Qovoq ustiga tuzlamoq tushiring. Idishlarni yoping va panga joylashtiring. Ushbu idishga etarlicha sovuq suv quying, shunda u elkalaridagi bankalarga etib boradi. Past olovda, bankalarni taxminan 20 daqiqa davomida sterilizatsiya qilish kerak. Bu vaqtdan so’ng, maxsus forseps yordamida qutilarni olib tashlang. Ularni ag’daring. Sterilizatsiya yashirolmaydi.
Tez marinadlangan qovoq sterilizatsiya qilinmasdan tayyorlanadi. Quyida qimmatbaho vaqtni tejashga yordam beradigan bunday qovoq tayyorlash uchun retseptlar keltirilgan.
Sterilizatsiya qilinmagan tuzlangan qovoq – retsept
Tarkibi
- Qovoq – 2 kg,
- Sarimsoq
- Tuz – 4 osh qoshiq. qoshiqlar
- Shakar – 4 osh qoshiq. qoshiqlar
- Sirka – 5 osh qoshiq. qoshiqlar
- Qalampir daraxti,
- Horseradish barglari
- Dafna yaprog’i
- Dereotu soyabonlari.
Oldindan yuvilgan halqalarga kesilgan. Kassalarni yaxshilab yuvib tashlang, yaxshisi soda bilan. Ko’katlar va ziravorlar qo’ying – horseradish barglari, dafna yaprog’i, sarimsoq chinnigullar, arpabodiyon soyabonlari. Shundan so’ng, qovoq doiralarini bankalarga mahkam joylashtiring. Qovoqchani issiq suv bilan to’kib tashlang va ularni 15 daqiqa davomida bug’lang.
Kassalarda teshikli maxsus plastik qopqoqni qo’ying. Suvni barcha bankadan to’kib tashlang va yana panga soling. Qovoqdan suvni to’kib tashlaganingizdan so’ng, darhol bankalarni metall qopqoq bilan yoping. Pechkaga suv soling, unga tuz, shakar va stol sirkasini qo’shing. Marinad qaynatilgandan so’ng, ularni qovoq bilan to’ldiring va ularni o’rab oling. Bunday qovoq tayyorlash bilan bankalarni ag’darib, o’rash kerak. Bunday qish uchun tuzlangan qovoq yaxshiroq sovuq va qorong’i joyda saqlansin.
Sabzi bilan tuzlangan qovoq – retsept
Tarkibi
- Sabzi – 5 dona.,
- Qovoq – 3 kg,
- Bir necha chinnigullar sarimsoq
- Qora qalampir no’xati,
- Stol sirkasi – 6 osh qoshiq,
- Shakar – 7 osh qoshiq,
- Tuz – 4 osh qoshiq,
- Yosh dereotu.
Yoshlarni yuving va aylanalarga kesib tashlang. Sabzi tozalang va ingichka chiziqlar bilan kesing. Kavanozlarni sterilizatsiya qiling. Kavanozning pastki qismida arpabodiyon va sarimsoq chinnigullar qo’ying, so’ngra alternativa, qovoq va sabzi poxollarini aylantiring. Bir nechta no’xat qora qalampirni o’rtasiga qo’ying.
Tuzlamoq qiling. Issiq suvga sirka tushiring, tuz va shakar soling. Tuzlamani 5 daqiqa qaynatib oling va bankalarga quying. Qovoqchani metall qopqoq bilan o’rang, so’ng bankalarni tepaga aylantiring va bir kun davomida yoping. Tuzlangan qovoq retseptiko’rib chiqqanimiz bir hafta ichida foydalanishga tayyor bo’ladi.
Pancar sharbatida tuzlangan qovoq – retsept
Tarkibi
- Qovoq – 1 kg.,
- – 2 kg.,
- Tuz – 1 osh qoshiq,
- Limon kislotasi – 1 choy qoshiq,
- Shakar – 2 osh qoshiq,
- Dereotu urug’lari
- Qalampir daraxti
Ko’pchilik uchun bu g’ayrioddiy va nostandart ko’rinishi mumkin. marinadlangan qovoq retsepti Shunga ko’ra, oddiy tuzlamadan emas, balki lavlagi sharbatidan foydalanish kerak. Shunga qaramay, ushbu retsepti har yili ko’proq muxlislarni jalb qilmoqda. Buni sinab ko’ring va o’zingiz. Avval siz lavlagi sharbatini tayyorlashingiz kerak.
Buning uchun lavlagi, qobig’ini yuving va mayda kublarga kesing. Uni blenderga soling, pyure holatiga choping. Olingan shlakni elakka qo’ying, doka bilan yoping va sharbatini siqib oling. Vazifani sezilarli darajada soddalashtirish uchun sharbat chiqargich katta darajada yordam beradi, uning yordamida siz bir necha daqiqada lavlagi sharbatini olishingiz mumkin, ammo agar sizda yo’q bo’lsa, yuqoridagi usuldan foydalaning.
Qovoqchani yuving va jarohat va dumlarni kesib oling. Agar siz yosh qovoqdan foydalansangiz, unda siz ulardan terini olib tashlashingiz shart emas, lekin uni eski mevalardan olib tashlash yaxshidir, chunki u allaqachon qattiqlashdi. Qovoqchani 1 sm qalinlikdagi yuvish vositasi bilan kesib oling, sterillangan bankalarda sharbat urug’i va qora qalampir quyib, sharlarni qovoqchalar bilan katlaning.
Lavlagi sharbatiga suv, shakar, limon kislotasi va tuz qo’shing. 5 daqiqa qaynatib oling va darhol qovoq bilan to’ldiring. Kavanozlarni metall qopqoqlar bilan yoping va ularni o’rab oling, so’ng ularni ag’daring, adyol bilan yoping va to’liq sovutguncha qoldiring.
Biz qachon qish uchun tuzlangan qovoq, keyin biz ularni nafaqat mazali qilishga, balki ko’p miqdordagi ozuqalarni saqlashga harakat qilamiz. Olma sharbatida tuzlangan qovoq – bu retseptlar.
Olma sharbatida tuzlangan qovoq – retsept
Tarkibi
- – 1 kg.,
- Olma sharbati – 2 stakan,
- Tuz – 3 osh qoshiq,
- Shakar – 5 osh qoshiq,
- Suv – 2 stakan,
- Limon balzamidan yoki yalpizdan seping.
Qish uchun issiq va baharatlı tayyorgarlikni yaxshi ko’radiganlar kabi. Limon balzam yoki yalpiz, shuningdek olma sharbati tufayli qovoq qiziqarli eslatmalarni qo’lga kiritadi. Qovoqchani yuving, tozalang, mayda kubiklarga bo’ling. Agar siz bu ignabargli idishni tayyorlash uchun eski qovoqdan foydalansangiz, unda kovaklari bilan pulpa tanlash va faqat qovoqning devorlarini kesish tavsiya etiladi.
Olma sharbatini yirtqichlardan quying, ho’kizni to’kib tashlang, shakar va tuz qo’shing, limon balzamining novdasini qo’yishni unutmang. Tuzlamani qaynatishga keltiring. Qaynatilgandan keyin unga maydalangan qovoqni quying. Ularni 5 daqiqa qaynatib oling.
Qovoqchalarni bankalarga soling. Diqqat: kavanozda etarlicha tuzlamoq olishga harakat qiling va qovoqni to’liq yoping. Kassalarni qopqoq bilan o’rang, siljiting va o’rang. Olma sharbatidagi mazali tuzlangan qovoq tayyor.
Pomidorda marinadlangan qovoq – retsept
Tarkibi
- Qovoq – 2 kg.,
- Pomidor sousi yoki ketchup – 1 stakan,
- Shakar – yarim stakan,
- Tuz – 4 osh qoshiq,
- Sirka – 4 osh qoshiq,
- Dafna yaprog’i – 5-6 dona.
- Qora qalampir no’xati,
- Sarimsoq majburiy emas.
Yuvilgan qovoq kub shaklida kesilgan. Ularni yarim litrlik bankalarda joylashtiring. Bo’yin ustiga sovuq suv idishini quying. Ulardan suvni panga to’kib tashlang. Ushbu suvga ketchup (pomidor sousi), dafna yaprog’i, sirka, tuz, shakar va qora qalampir qo’shing.
Bir qoshiq bilan aralashtiring. Pechka ustiga tuzlangan tuzlamoq soling va qaynab turgan joyga keltiring. Issiq tuzlamoq bilan qovoqning yuqori qismiga quying. Kavanozlarni o’rang, keyin ularni ag’daring va iliq narsa bilan o’rab oling. Banklar sovib ketishi bilan, bu ularni sovuq joyda olib qo’yish mumkinligini anglatadi.
Biz ko’rib chiqqan barcha retseptlar qish uchun qovoqni yig’ish uchun mo’ljallangan, ammo hozir siz baharatlı ovqatlardan tatib ko’rishni istasangiz, qishni kutmasdan quyidagi retseptlardan foydalaning. Tez tuzlangan qovoq – Bu juda mazali taom, uni bir necha daqiqada pishirish mumkin.
Tez tuzlangan qovoq – retsept
Tarkibi
- Qovoq – 1 dona,
- Dereotu
- Sarimsoq – 2-3 chinnigullar,
- Ayçiçek yog’i – 2 osh qoshiq,
- Tuz – choy qoshig’ida,
- Sirka – 1 choy qoshiq,
- Shakar – 1 choy qoshiq,
- Suv – yarim stakan.
Qovoqchani yaxshilab yuvib tashlang. Agar kerak bo’lsa, ularni tozalang. Peel yordamida ularni ingichka chiziqlar bilan kesib oling. Dereotu suv ostida yuvib tashlang va chop eting. Kiyinishni alohida tayyorlang. Bir piyola ichiga suv quying, shakar, sirka, tuz, o’simlik moyi, arpabodiyon va sarimsoq qo’shing.
Barcha ingredientlarni aralashtiring. Ushbu kiyim bilan qovoqni tushiring, qoshiq bilan aralashtiring. Tez marinadlangan qovoq muzlatgichda 30 daqiqa. Bu vaqt ichida ular marinadlanadi va ular stolda xizmat qilishlari mumkin.
Asal bilan tez tuzlangan qovoq – retsept
Tarkibi
- Qovoq – 1 dona,
- Arpabodiyon, maydanoz, cilantro,
- Sarimsoq – 2-3 chinnigullar,
- Asal – 1 choy qoshiq,
- Limon – 1 dona,
- Zaytun moyi – 2 osh qoshiq,
- Suv – 1 stakan,
- Ziravorlar: qora qalampir, chinnigullar, koriander.
Bunday tuzlangan lahzali qovoq qovoq pishirilgan issiq. Qovoq qanchalar ingichka bo’lsa, ular shunchalik tez tuzlanadi. Shuning uchun, avvalgi retseptda bo’lgani kabi, ularni ingichka chiziqlar bilan kesishni tavsiya etamiz. Maydanozni, cilantro, arpabodiyonni maydalab, qovoq bilan aralashtiring. Sarimsoqni tozalang va maydalang. Tuzlamoq qiling. Qaynayotgan suvni qo’ying. Issiq suvda asal, bitta limon sharbati, ziravorlar qo’shing. Qaynatilgandan so’ng, pechdan tuzlamoqni olib tashlang. Unga zaytun moyi va sarimsoq qo’shing. Ushbu tuzlamoq bilan qovoqni tushiring. Siz ularni bir necha daqiqada eyishingiz mumkin.
Koreys marinadlangan qovoq shunchalik mashhur bo’ldiki, so’nggi yillarda ularni tayyorlash uchun koreys sabzi retseptlariga qaraganda kamroq retseptlar mavjud.
Koreys uslubidagi marinadlangan tez iliq qovoq – retsept
Tarkibi
- – 1 dona,
- Sabzi – 1 dona,
- Bell qalampiri – 1 dona,
- Maydalangan qora qalampir
- Zaytun yoki kungaboqar yog’i – 2 osh qoshiq,
- Olma sirkasi – 2 osh qoshiq,
- Soya sousi – 1 osh qoshiq,
- Oq sesame urug’lari
- Tuzni tatib ko’rish uchun.
Qovoq yarim halqalarga kesilgan. Sabzi maydalagichda maydalang va qo’ng’iroq qalampirini chiziqlar bilan kesib oling. Sabzavotlarni idishga o’tkazing, ularga mayda tug’ralgan sarimsoq qo’shing. Koreyalik qovoq kiyimi shunday tayyorlanadi. Kichik idishda zaytun moyi, olma sirkasi va soya sousini qo’shing. Sabzavotlarni, tuzni to’kib tashlang, kunjut urug’ini seping va aralashtiring. Marinadlangan qovoqni muzlatgichga 15 daqiqa davomida joylashtiring. Bu vaqtdan keyin koreyscha tuzlangan qovoq tayyor.
Pickling – bu sirka kislotasi yordamida konserva usuli. Ko’pgina mikroorganizmlar sirka kislotasining 2% eritmasida o’ladi. Marinadlangan plombalarning kislotali va o’tkir, o’rtacha kislotali va ozgina kislotali. Nordon 1,2% ni tashkil qiladi, achchiqni Vengriya va Ruminiya oshxonalarida topish mumkin.
O’tkir marinadlarga aralashmaslik yaxshiroqdir, chunki ular inson tanasiga yomon ta’sir qiladi. O’rtacha kislotali tarkibida 0,6 dan 0,9% gacha, ozgina kislotali marinadlar uyda tayyorlanishi mumkin bo’lgan mevali yoki sharob sirkasi bilan yaxshi tayyorlanadi.
Tuzlash uchun suvli, yangi va sog’lom ko’rinishni tanlang. Yaxshilab yuving, tartiblang, sopi olib tashlandi. Ba’zan ular bo’shashadi. Tayyor mevalar banklarga tarqatiladi. Ziravorlar va ziravorlar odatda kavanozning eng pastki qismida joylashtiriladi, lekin ba’zida ular to’ldirishda ishlatiladi.
Tuzlamoq, qoida tariqasida, suv, donador shakar, oq tuz va sirka iborat. Har bir tuzlangan marinad uchun ingredientlarning nisbati har xil. Sabzavotlar bankalarga solinganidan so’ng, ular tuzlamoq bilan to’ldiriladi. Zaif kislotali yopiladigan idishlar tuzlangan, idishning chekkalari 2 sm ga etmay, kislotali va o’tkir qilib qirralari bilan tekislanadi. Keyin bankalar qopqoq bilan yopiladi.
Marinadlarni saqlash uchun tegmaslik harorat 0 dan 20 ° C gacha. Qorong’i joyda nam bo’lmasdan saqlang. O’tkir plombalarning sovuq joyda saqlanadi.
Pishirish vaqti tuzlangan qovoq qish uchun 1 soat bo’ladi. Har bir idishda porsiya 6 dona.
Qovoq uchun ingredientlar:
1 litr tuzlamoq uchun:
- Oq tuz – 1 osh qoshiq.
- Sirka 9% – 1 osh qoshiq.
- Suv – 1 litr.
- Dafna yaprog’i – 2 dona.
- Qora qalampir no’xati – 2 dona.
Tuzlangan qovoq – retsept
Tuzlangan qovoq tayyorlash uchun biz olamiz: pishgan qovoq, sarimsoq, shirin va achchiq qalampir, yosh horseradish ildizi, smorodina barglari, malina, gilos, eman, arpabodiyon soyasi, dafna yaprog’i, qalampir daraxti, tuz, sirka, suv.
Sarimsoqning boshini tozalang.
Shirin qalampirni yuving, kesib oling, urug’larni tozalang.
Qovoqchani yuving, quriting, 2 sm halqalarga kesing.
Sterilizatsiya qilingan kavanozning pastki qismida shirin va achchiq qalampir, arpabodiyon soyaboni, horseradish ildizi va sarimsoq qo’ying.
Keyin smorodina, malina, gilos va eman barglarini qo’shing.
Dilimlangan qovoqni tepaga halqalar shaklida soling.
Alohida panada suvni qaynatib oling. Qovoq va ziravorlar kavanoziga qaynoq suv quying, uni besh daqiqaga qoldiring, so’ngra suvni alohida idishga quying. Do’kizdan to’kilgan suvni yana qaynatib oling va yana besh daqiqa davomida yana shu suvni quying. Qovoq sterilizatsiya qilinadi va sho’r ziravorlar bilan to’yingan bo’lishi uchun bu kerak.
Keyin bankadan drenajlangan suvni past olovda qaynatib oling va bir qoshiq tuz qo’shing.
Qalampir va dafna barglari ham sho’r suvga qo’shiladi.
Bir osh qoshiq sirka quying, qovoq idishiga soling.
Tayyor tuzlamaga quying.
Sterilizatsiya qilingan qopqoq bilan siljiting.
Qopqoqni to’liq soviguncha aylantiring. Qish uchun tuzlangan qovoq tayyor.
Tuzlangan qovoq. Rasm
Juda qiziqarli retsept – asal, sarimsoq va olma sirkasi qo’shilgan tez tuzlangan qovoq!
Ehtimol, ushbu retsept sizning yozgi menyusingizda odatiy holga aylanadi, ehtimol har bir mehmon kelishidan oldin muzlatgichda joylashadi yoki, ehtimol, bu oddiy oshxonani tayyorlash juda oson bo’lgan eng yaxshi tilim tufayli, eng oddiy dilim tufayli. armatura bilan, qovoq darhol marinat qiling! Nega bu retseptning bunday ajoyib xususiyatidan foydalanmasligingiz kerak? Shunday qilib, bugungi kunda biz qovoqni qanday mazali va tezda tuzlashni va ularni mehmonlar va yaqinlarimizga stolda samarali xizmat qilishni o’rganamiz!
Tarkibi
- yosh qovoq – 2-3 dona;
- sarimsoq chinnigullar – 1-2 dona;
- eritilgan / suyuq asal – 0,5 osh qoshiq;
- o’simlik yog’i – 50-70 ml;
- olma sirkasi – 1,5-2 osh qoshiq;
- soya sousi – 2 osh qoshiq;
- “Koreys tilida” sabzavotli idishlar uchun ziravorlar – 1 osh qoshiq;
- ko’katlar (masalan, cilantro) – 1 dona.
Pishirish vaqti: 1 soat.
Porsiyalar: 4
Asal bilan tuzlangan qovoq uchun retsept
1. Tez tuzlangan qovoq tayyorlash uchun iloji boricha yosh mevalarni oling, ularning pulpasida hali ham qo’pol urug’lar va tepasida qalin qobig’i yo’q. Bunday “yosh” qovoq eng tuzli, pishiq va tuz va sirka bilan marinadlash uchun eng mosdir, chunki u shakli yaxshi saqlanib qoladi. Agar siz eski va ortiqcha pishirilgan qovoqni olsangiz – darhol qobig’i va urug’ini olib tashlang. Biz yosh qovoqdan qobig’ini tozalamaymiz, shunchaki novdalarni kesib, po’stidan foydalanib, uzun va ingichka bo’laklarga kesib tashlaymiz. Siz pulpani pishmagan urug’lar bilan chiroyli, hatto bo’laklarga kesib tashlashingiz mumkin emas, shuning uchun uni pichoq bilan ingichka qilib yoki chetga surib qo’yishingiz va qovoq bilan boshqa idishga ishlatishingiz mumkin. Peel yordamida dilimlash natijasida siz kichkina tepalikka qovoq lentalarini olasiz.
2. Qovoq lentalarini idishga soling, darhol o’zingiz yoqtirgan har qanday ko’katlardan – cilantro, maydanoz, arpabodiyon yoki istalgan ko’katlardan mayda bo’laklarni tayyorlang. Biz ko’katlarni qovoqqa o’tkazamiz.
3. Endi tuzlamoqni asal va olma sirkasi ustiga tayyorlang. Agar sizning asalingiz vaqt o’tishi bilan qotib qolgan bo’lsa (kristallangan) – uni eritib oling va 60 darajadan yuqori qizdirmasdan suyuqlik tarkibiga keltiring. Biz asalni, istalgan lazzatdagi o’simlik moyini – makkajo’xori, zaytun yoki oddiy kungaboqar, soya sousi, olma sirkasi va Koreys sabzi uchun ziravorlarni aralashtiramiz. Yumshoq yog’li aralashmani olish uchun yaxshilab aralashtiring.
4. Tuzlangan o’tlar bilan qovoq ustiga tuzlamoq tushiring. Engil aralashtiring va marinadni barcha chiziqlar bo’ylab tarqating. Buni sifatli, eng yaxshisi qo’llaringiz bilan ham tarqatishga harakat qiling, shunda u har bir bo’lakka tushadi va qovoqni yaxshi marinatlaydi.
5. Sarimsoqning o’zgarmas pikant ta’mini qovoqqa qo’shish uchun qoladi, yana aralashtiring. Sizni ozgina tuzlamoq bilan bezovta qilmasin, soya sousi va sirka ta’sirida qovoq o’z sharbatini ajratadi va vaqt o’tishi bilan tuzlamoq etarli bo’ladi. Bunday ingichka lentali qovoqni marinadlash uchun bir soat kifoya qiladi. Shuning uchun, siz darhol issiq yoki asosiy taomga borishingiz mumkin va bu vaqtga qadar qovoq allaqachon tuzlangan bo’ladi.
Sarimsoq va asal bilan tez tuzlangan qovoq tayyor! Chiroyli taqdimot uchun qovoq lentalarini rulon bilan bükünüz, rulonlardan atirgul gullarini hosil qiling va barcha “kurtaklarni” kichik diametrli va tekis plastinka ustiga ekib oling. O’zingizga yordam bering!
Yoqimli ishtaha!
Bugun men mazali atıştırmalık uchun juda qiziqarli retsepti – tuzlangan lahzali qovoqni tayyorlashni taklif qilaman!
Ushbu retseptning afzalligi nafaqat pishirish tezligidir, balki sabzavotlar yangi bo’lib qoladi va o’z foydalarini yo’qotmaydi.
Ushbu tuyadi deyarli butun yil davomida mavjud bo’lgan eng oddiy mahsulotlardan tayyorlanadi.
Ushbu retsept universaldir – tantanali ziyofat yoki toza havoda sayr qilish uchun juda mos keladi.
Uni tayyorlash uchun bizga kerak:
Ingredientlar ro’yxati:
- 1 kg qovoq
- 100 ml o’simlik yog’i
- 4 osh qoshiq 9% sirka
- 3 osh qoshiq suyuq asal
- 6 dona sarimsoq
- 1 chilli
- 2 osh qoshiq tuz
- ko’katlar
Tez tuzlangan qovoq – asta-sekin retsepti:
Yupqa teriga ega yosh qovoq bu retsept uchun juda mos keladi.
Qovoq yuvilishi va quritilishi kerak.
Biz dastani olib tashlaymiz, katta idishni olib, kartoshka qobig’idan foydalanib, qovoqni ingichka uzun bo’laklarga kesib tashlaymiz.
Urug’larning ichki qismiga ta’sir qilmasdan, zich qovoqning zich oq pulpasini kesib olishga harakat qiling, uni boshqa retsept uchun, masalan, sabzavotli güveç tayyorlash uchun ishlatish mumkin.
Shunday qilib, biz barcha qovoqlarni kesib tashladik.
Dilimlangan dilimlarni tuz bilan seping va yaxshilab aralashtiring, biz qovoqqa sharbatni quyishimiz kerak, ularni 20-30 daqiqaga qo’ying.
Bu orada tuzlamoq tayyorlang
Sarimsoqni alohida idishga maydalang, uni mayda tug’ralgan, matbuot orqali siqib chiqarish mumkin yoki mening holimda bo’lgani kabi maydalang.
Bir oz chili qalampirini maydalang, lekin bu majburiy emas. Men uni engil achchiqlik, yoqimli hid va go’zallik uchun qo’shaman.
Biz qalampirni sarimsoqqa o’tkazamiz.
Biz u erda suyuq asalni qo’shamiz, sirka va o’simlik yog’ini quying.
Keyin ko’katlarni juda nozik maydalang.
Sizga yoqadigan har qanday ko’katlarni oling – maydanoz, cilantro, reyhan, shuvoq, lekin o’z tajribamdan aytsam, arpabodiyon bu retsept uchun eng yaxshisidir.
O’tlarni tuzlamoqqa quying va yaxshilab aralashtiring.
Tuzlamoq tayyor.
Qovoqchani tuzlaganimizdan 20 daqiqa o’tdi, ular sharbatni yaxshilab quyishdi, to’kib tashladilar, biz unga kerak bo’lmaydi.
Qovoqqa tuzlamoq tushiring va yaxshilab aralashtiring.
Mana, pishirish jarayoni tugadi!
Biz ularni muzlatgichga yuboramiz va bir soatdan keyin qovoqni stolga berishimiz mumkin.
Bu shunchalik mazali, baharatlı va atıştırmalık tayyorlash osonki, u har qanday vaziyatda sizning hayotingizni saqlab qoladi.
Ushbu ishtahaning ta’mi juda g’ayrioddiy, Osiyo teginishi bilan ajralib turadi va hatto qovoqni yoqtirmaydiganlar ham yoqadi.
Marinadlangan qovoqni muzlatgichda, yopiq idishda 7 kundan ortiq bo’lmagan muddatda saqlang, lekin ular odatda dastlabki 2 kun ichida iste’mol qilinadi.
Ushbu retseptni zaytun moyi va soya sousi, yangi va quritilgan o’tlar va ziravorlar qo’shilgan sharob va balzam sirkasi yordamida tayyorlash mumkin.
Sinab ko’ring, asl retseptingizni toping.
Barchangizga ishtahani ochishlarini tilayman!
Yangi, qiziqarli video retseptlarini o’tkazib yubormaslik uchun – Obuna bo’lingyoutube kanalimga Retseptlar to’plami👇
👆 1 ta obuna bo’lish
Dina siz bilan edi. Yangi uchrashuvlarga qadar, yangi retseptlarga qadar!